Sportisti SSVS u akciji pilivanje za Časni krst 2019

>>> Posted - 18/01/2019

Deca SSVS i sportisti PSU "Sveti Srb i ja"  (PSUSS) su dali svoj doprinos u obeležavanju praznika Krstovdana i Bogojavlјenja tako što su kao i prošle godine plivali za Časni Krst. Ova prelepa manifestacija koja na najlepši način kroz sinergiju duhovnosti i sporta oživlјava našu tradiciju i običaje, a  sve kroz učešće dece kao njenih glavnih aktera,  započeta je  2018. godine sa  blagoslovom Nјegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Irineja, a u organizaciji Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i uz podršku Gradskog sekretarijata za sport.
Pravoslavno sportsko udruženje "Sveti Srb i ja" (PSUSS) želeći da ove godine uklјuči još više svoje dece sportista u ovoj viteškoj disciplini i da omasovi i podigne njegov sportsko-duhovni kapacitet na još viši nivo, ove godine je na bazenu Gradskog centra za fizičku kulturu "Stari DIF", okupilo tridesetoro svoje dece  sportista koji su plivali za Časni Krst.
Događaj je kako i priliči, počeo sabornim molitvenim činom osvećenja vode kojom je načalstvovao sveštenik Dragan Radovanović, iz Vaznesenjske crkve. Nakon molitvenog dela, pristupilo se i sportskom. Najpre su deca podelјena u tri grupe i organizovano je njihovo plivanje. Najbolјi među decom su:

Prva grupa

1.     Sofija Savić

2.     Dimitrije Savić

3.     Blagoje Savić   

Druga grupa

1.     Nikola Konjević

2.     Tara Vesić

3.     Uroš Milutinović

Treća grupa

1.     Itan Šobota

2.     Bogdan Savić

3.     Mija Marinković

Najbolјim plivačima su dodelјene medalјe i pehari, a svi učesnici dobili su diplome o svome učešću i vredne darove.
Događaju su pored predstavnika PSUSS, prisustvovali i Vladimir Janković, direktor Gradskog centra za fizičku kulturu "Stari DIF", zatim Goran Nikolić, predsednik i Snežana Žugić. član UO Saveza za skokove u vodu Srbije, kao i Uroš Tripković, član opštinskog veća GO Savski Venac i Dejan Cvetković. član opštinskog veća GO Palilula koji su deci dodelili medalјe, pehare,  diplome i poklone.