Kamp perspektivnih sportista 16-26.12.2018. u Moskva (Ruza), Rusija

>>> Posted - 27/12/2018

Od 16-26.12.2018. godine održan je kamp perspektivnih sportista u ruskom gradu Moskva (Ruza). Na kampu je učestvovalo 8 selektiranih sportista i 2 trenera, a održavao se u Domu vodenih sportova Ruza.

Dom sportova Ruza je jedan od najnovijih sportskih objekata za sportove na vodi u Rusiji, koji ima dva bazena i veliki broj pratećih objekata za sportove na vodi. Poseduje veoma modernu salu za suvi trening za skokove u vodu, a oba bazena u okviru kompleksa imaju kompletne skakaonice za trening i odrzavanje najvecih svetskih takmičenja.

Naša ekipa je tokom boravka trenirala dva puta dnevno po 3h, gde je svaki trening u svom sadržaju imao rad u sali za pripremu na suvom (1-1.5h) i rad na bazenu od 1.5-2h.

Treniralo se po posebnom programu, sa akcentom na pripremu i skakanje novih skokova i poboljšanju programa sportista sa kojima će u nastupajućoj 2019. godini učestvovati na pripremnim i zvanični domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Svi sportisti su ostvarili više od planiranog i bili veoma posvećeni i opravdali su učešće na ovim veoma značajnom pripremama.

Ruski Klub za skokove u vodu iz Ruze (najblji klub u Rusiji za 2018), Moskovska federacija za skokove u vodu, kao i Ruska federacija za skokove u vodu bili su veliki i izvrsni domaćini koji su u mnogome pomogli time što su nas ugostili, kao i što su nam pomagali u trenažnom procesu tokom celih priprema. Organizovali su i interno takmičenje mešovitih timova (dva tima od kojih je svaki tim imao 4 sportista iz Srbije i 4 sportista iz Rusije) i organizaciju posete Deda Mraza i davanje lepih i prigodnih poklona za novu godinu. Naši domaćini su se veoma potrudili da nam boravak u svakom smislu ostane u veoma lepom sećanju, a očekuje se i nastavak saradnje na više nivo tokom 2019.

Naš tim je u danu odmora tokom ovih priprema bio u centaru Moskve, na Crvenom trgu koji je za ove novogodišnje i božićne praznike jedan od najlepše ukrašenih gradova u svetu i takođe posetio jedan od najvećih pravoslavnih hramova u svetu, Crkvu Hrista Spasa. Tokom ovog obilaska grada, kao i tokom boravka, našem timu takođe je mnogo pomogao Nikola Šobat (deka sportiste Alekse) koji živi i boravi u Moskvi.

 

TIM SRBIJE:

Treneri: Vukan Vuletić i Siniša Žugić;

Sportisti: Katarina Ilić, Nikola Paraušić, Tara Nikolić, Emilija Matijević, Kozma Stajić, Aleksa Teofilović, Bogdan Savić i Vasilije Tomić.

 

Više slika i video materijala na našoj instagram stranici (bočni meni)