Završen COMEN CUP, Beograd 2019.

>>> Posted - 29/072019

Od 25-28.07.2019 u Beogradu je veoma uspešno održan COMEN CUP 2019 u konkurenciji deset reprezentacija, među kojima su Italija, Grčka, Španija, Francuska, Monaka i Hrvatska, a kao gosti nastupili selekcija Rusije, tim iz SAD i Bugarske to je veliki uspeh.

Našem Savezu čestitke za organizaciju Mediteranskog kupa u skokovima u vodu stižu sa svih strana, a sve su ulepšali naši reprezentativci sa četiri bronzane medalje i trećim mestom ženskog tima u ekipnom plasmanu.

Savez za skokove u vodu Srbije je uz to imao čast da ugosti brojne sportske legende. Član kuće slavnih Klaus Dibiasi je bio delegat LEN-a na takmičenju. Krepki 71-godišnjak je u karijeri osvojio čak 19 medalja na najvećim takmičenjima. Obeležio je jednu deceniju u skokovima sa po tri zlatne olimpijske i evropske medalje i dve titule svetskog prvaka. Svi su želeli fotografiju sa njim i Italijan je svima sa osmehom izlazio u susret.

– Raduje me što sam deo ovako uspešnog takmičenja i ponovo u Beogradu. Na bazenu u Košutnjaku 1973. godine sam osvojio titulu svetskog prvaka na tornju i srebro sa daske tri metra – podsetio je Dibiasi.

Takmičenje je prisustvovala i delagat FINE svetske federacije Dzordzija Firigu Konzolo koja je snažno podržala takmičenje u Beogradu i svojom energijom pokazala koliko je posvećena skokovima u vodu i koliko voli Srbiju i Beograd. U poslednjih 3-4 godine redovno posećuje Beograd i naša takmičenja i potpomaže svojim znanjem.

Kao delegat COMENa takmičenju je prisustvovao i Predsednik plivačkog saveza Srbije Boris Drobac, koji je snažno podržao organizaciju i svakog dana prisustvovao takmičenjima i odličnim skokovima i rezultatima svih učesnika.

Među trenerima bilo je još osvajača olimpijskih medalja kao Tomas Bimis koji je obradovao Grčku na Igrama u Atini, Italijan Marko Markoni je takođe sa odličjima sa brojnih velikih svetskih takmičenja, Domeniko Rinaldi je bio evropski prvak sa tornja član TDC COMEN…

Sigurno je među 70 juniora i kadeta bilo i budućih velikih šampiona. To se pre svega odnosi na kadetski tim Rusije koji je po kvalitetu izjednačen sa italijanskim juniorskim čiji su članovi listom bili između četvrtog i desetog mesta na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Zbornaju komandu su predvodili renomirani treneri Postnikov, Kulemin, Širokova, Belevtčeva i Nedosekina što dovoljno govori o perspektivi ruskog tima.

Veliku pomoć pružile su i naše sportske legende. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković svečano je otvorio takmičenje, a podrška ministra za sport Vanje Udovičića i gradskog sekretara za sport Dragane Belojević je bila ključna da Beograd organizacijom, kvalitetom i brojem učesnika nadmaši prethodna takmičenja.

 

 

Sve detalje dokumenta, rezultate galerije mozete pronaci na stranici Comena 2019 ...Ovde